Åsiktsmaskiner

Vad är en åsikt? Det är att tycka något om vad andra har för sig, säger, jobbar med, köper, träffar för människor och en massa annat. Du kan inte påverka med en åsikt, inga stora saker i alla fall. Alla har åsikter hit och dit. Det är gratis att ha en åsikt, så därför gödslas det ordentligt med dem.
Åsikter fyller ingen funktion, det är bara för att man ska ha något att prata om för sin egen del och de närmaste, som brukar ha samma åsikt. Då kan man dryfta det med dem och vältra sig i allt vad avundsjuka och misslyckande heter. Visst kan man ha en åsikt fast man är glad och på alerten, men till största delen är det sorgliga själar som öppnar munnen, lite för ofta, om allt. Som inte tycker om sig själva och inte lyckas ta sig upp till en viss nivå, både socialt och i andra sammanhang. Då behöver de inte tänka så mycket på sitt eget liv, utan kan leva andras, på ett märkligt sätt.
Vi människor är lite läskiga på det sättet. Det kan svänga fort när det väl gäller. I ett sammanhang eller händelse, tycker man så och i ett annat så tycker man så. Allt för överlevnad.
Nu har jag haft min åsikt för idag :) Puss!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lunch med Ledin också...

Den nakna kocken

Ta iiii