Det gifter sig...

Oj vad vi smaskade god mat på nyår. Det var nästan så det skulle kunna gå att leva på vecka ut och vecka in. En underbar, perfekt oxfilé, som smälte i munnen, sådär lagom blodig och välsmakande. Till det, varsin liten ugnsform potatisgratäng och såsen, ja, jösses, murkelsås med grädde och så några små grönsaker. I glasen ett helt fantastiskt vin, smörigt och kraftfullt på en gång och som man säger på kockars vis, det gifte sig verkligen. Förrätten var ju inte sämre. Marie´s kräftstjärtsröra på toast, tjo, vad gott och så svalkade vi oss med citronparfé till efterrätt. Vilken middag och vilken afton! Tio av tio!
Idag har vi besökt Ikea och det handlades lite av varje. Det var inte så mycket folk, skönt. Lunchen var inte fel där heller. Nu listar inte jag köttbullar, brunsås och lingon på någon guldlista, men det gick allt ner. Priset är ju som begagnat, om man jämför med oxfilén i måndags, som matchade guldpriset gott och väl. 29 spänn (!) för tolv köttbullar och övrigt, det är hyfsat.

Förrätt

Huvudrätt

Så ska ett vin hanteras

Så här glad blir man efter god mat!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lunch med Ledin också...

Den nakna kocken

Ta iiii