"Tyckaomtänksamhet"

Tycka: Visst kan man tycka att någon beter sig konstigt ibland. Det tror jag vi gör lite till mans/kvinns, varje dag. Behöver vi egentligen göra det? Vi är ju faktiskt fria att ta vilka beslut vi vill, fria att göra val i den situation vi befinner oss i för tillfället. Sen om det gäller att välja kvällsmat eller att totalt byta inriktning på sitt liv, har ju så klart betydelse för hur omgivningen reagerar OCH tycker. Så länge ingen kommer till ren fysisk skada, så menar jag att det är ok, att chocka, sticka ut och vara det svarta fåret. Sådant går över, om nu inte "tyckaren" helt har tappat fotfästet själv.

Tycka om: Är ju lite tvetydigt. TYCKA om saker och ting, är ju som inledningen här, men att tycka OM, är något helt annat. Nu tror jag inte att ni som läser är helt koko, men jag gillar ord och hur man kan vränga med dem. Skulle man till exempel vara kär i en person och helt plötsligt upptäcka en dag, att så är inte fallet längre, så innebär ju det inte automatiskt att man inte tycker om personen.  Så KAN det ju också vara så klart, men då är det väl mer åt det allvarligare hållet.
Våra hjärnor spelar oss spratt varje dag, vissa dagar mer än andra. Ser man på en sådan händelse utifrån, blir det ofta väldigt allvarligt, vad som än hänt. Barnen som man är närmast, kan ju nästan göra vad som helst och man slutar ju inte tycka om dem bara för det. Vi är ju alla barn.

Omtänksamhet: Är som en kram i ord. Man tänker vänliga tankar om någon, vill hjälpa, vara snäll och ta om hand. Alla har lite omtänksamhet att ge, hur förbannad, besviken eller ledsen man än är. Samhet innebär att höra ihop och det är något vi alla gör, mer eller mindre. Man behöver inte ta allt och sig själv på så stort allvar alltid. Det blir mycket att bära på. Man kan bry sig om andra, trots att de inte alltid fattar "rätt" beslut. Då behöver de omtänksamhet som mest.











www.abfrisk.se

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lunch med Ledin också...

Den nakna kocken

Ta iiii