Inget att vara rädd för...

Det vet vi nog alla, men vi lever inte så. Vad är det värsta som kan hända i livet? Ja, man kan råka ut för en olycka och skada sig ordentligt t.ex. Bli drabbad av sjukdom eller ställa sig inför en grupp människor och tala. Det sistnämnda är väl det som vi är mest rädda för.
Är det värt att vara rädd för det? Det skapar bara dumma minnen i kroppen och rätt var det är så fastnar det ordentligt och då får man problem. Rädsla ingår ju i vårt försvarssystem, men det är ju onödigt att vara rädd, då vi inte direkt behöver försvara oss. Inte från vilda djur i alla fall.
Vågar du gå fram till en person på stan och säga att hon eller han ser bra ut, har snygga kläder, skor eller bara fråga om vägen? Det finns de som börjar svettas av bara tanken. Att konfrontera någon kan vara jobbigt. Att behöva säga saker som man normalt inte säger eller frågar. Att be om hjälp kan vara ännu värre. Frågan är om det är värt att må dåligt för att man håller inne på saker och ting? Svaret borde bli, nej. Så finns det inget att vara rädd för? Nej!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lunch med Ledin också...

Den nakna kocken

Ta iiii