Vi skulle stannat!

Det blev en sväng till stan på förmiddagen, trots kylan. Fika och en tur runt torget, där det var någon slags marknad med en massa utländsk mat av alla de sorter. Gjorde inga inköp, men det såg fint ut. Väl hemma igen var det dags för ännu en tur till mataffären. Detta ständiga hemforslande av mat.
I affären, vid köttdisken, stod två tjejer, nja, det vet jag inte, men kvinnor var det...
Den ena verkade ha varit på fest igår och var lite missnöjd. De hade kommit ifrån varandra, hon hade dansat för sig själv, osv. Sedan nämnde hon förfesten. "Ja, innan vi gick ut hade vi skitkul, garvade så vi fick tårar i ögonen, så kul det var". Den andra höll med och sa att det ofta kan bli så.
Jag minns också det. Förfesten var Alltid bra, ett jävla drag och alla var på topp. Var det sedan Inte planerat att gå ut, så blev det nästan alltid ett konstigt slut på kvällen. Det liksom dog. Tvärtom, om det fanns med i planeringen, då liksom flöt förfesten ihop med det andra och då blev det kanon.
Mauro Scocco var en av de som hjälpte till att förgylla förfesterna. Hans låtar sitter som gjutna efter alla dessa år. Högt och ljudligt ekade "Sarah", "I dina ögon", "Någonting" och "Jackie" och stärkte oss genom natten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lunch med Ledin också...

Den nakna kocken

Ta iiii