Morgongröt

Jag ska inte nämna tillståndet utanför fönstret, men vackert är det. Fräscha hallon i en tallrik och sen på med plattan och fixa havregrynsgröt, gröten på hallonen och så sojadryck, härligt.
Sov som en liten bäbis inatt, inga intensiva drömmar, bara lugn härlig sömn. Påskafton idag, som vilken annan dag som helst. Så är det i alla fall i år. Hörde en påskasmäll igår innan jag somnade.
När jag var lite, mindre, var påskafton en höjdpunkt. Då fick grannarna se om sina brevlådor, annars gjorde jag det, eller vi snarare. Hela grannskapet fick gå till järnaffären efter påsk och inhandla ny brevlåda. Kopparlådorna var roligast att smälla. Tre kinapuffar, ihoptejpade, gjorde jobbet och den mjuka kopparlådan fick formen av en fotboll på några sekunder. Plastlådorna var tuffare, men med lite extra krut så for i alla fall locket av och landade en bit bort. Idag blir det inget smällande, lugnt och skönt bara. Ska först åka och inhandla lite god mat, vad det nu innebär, sen blir det musikskapande, troligen. Svårt att vara utan musiken. Glad påsk!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lunch med Ledin också...

Den nakna kocken

Ta iiii